Organizare nuntaSimbolistica florilor din decoratiuniFlorile pe care le alegi ca decoratiuni sunt semnificative nu doar din punct estetic, prin forma si cromatica, ci au si un cod aparte care poate transmite starile si sentimentele pe care la ai. Amarilis este floarea frumusetii si a mandriei. Cea mai raspandita varianta este rosu dar si combinatia alb-rosu. Avand tulpina lunga este potrivita pentru aranjamente ample, asimetrice.
Aster e floarea ce sugereaza inconstanta, schimbarea, eleganta si delicatetea. Este o floare destul de putin intalnita in decoratiile de nunta, desi are culori variate, delicate care pot completa atmosfera.
Bambusul este o planta tot mai mult frecventata de decoratori, simbolizeaza forta, fidelitatea, staruinta. Poate fi un bun accesoriu pentru mesele invitatilor, chiar suport pentru cardurile de nume sau pentru decoratiile cu lumanari plutitoare.
Cala este una din florile predilecte care compun buchetul miresei. Simbol al frumusetii eterne, calele sunt si marca cele de-a sasea aniversari a casatoriei. Coada lunga permite compozitii mai putin obisnuite, cum ar fi buchetul miresei purtat culcat pe antebrat.
Garoafele sunt simbol al feminitatii. In functie de culoarea pentru care optam, garoafele pot fi simbolul iubirii materne (roz), al schimbarii (mov), al prieteniei sau mandriei (rosu), refuzului (cele vargate), dezamagirii (galbene). Desi nu au eleganta trandafirilor, in buchetele aranjate estetic pot arata deosebit, mai ales daca se alege o paleta deosebita de nuante.
Narcisele simbolizeaza iubirea neimpartasita si despartirea. Ele sunt florile predilecte ale primaverii si cu toata simbolistica negativa pot constitui parte a decorului nuntii.
Crinii regali sunt adesea parte a buchetului miresei pentru ca sunt deosebit de viu colorati si prezenti in decor. Sunt simbol al cochetariei, respectiv in cultura chineza al maternitatii.
Freziile sunt semn al seriozitatii, neprihanirii. Sunt adesea intalnite in buchetul miresei si decoratiile meselor intrucat se gasesc intr-o paleta variata de nuante.
Hortensiile sunt simbolul intelegerii si respectului. Forma lor sferica le face accesoriu usor de utilizat.
Iedera este parte aproape obligatorie a decoratiunii de nunta. Se utilizeaza adesea ca ornament pentru mese si sala, sau chiar ca accesoriu al buchetului miresei. Este simbol al fidelitatii, iubirii conjugale, al tandretii.
Levantica este accesoriul predilect al nuntilor de vara din ultimii ani. Este simbol al succesului, norocului.
Orhideea este o prezenta exotica a decoratiilor, simbolizand frumusetea, iubirea. In culturile orientale este simbol al vietii lungi si al fertilitatii. Este floarea celei de-a 24-a aniversari de la casatorie.
Trandafirii sunt florile preferate de cele mai multe mirese simbolizand iubirea eterna si perfectiunea. Simbolistica poate varia in functie de culoare: mov – dragoste la prima vedere, bordo – frumusete interioara, verde – declaratie de dragoste, portocaliu – atractie, roz – fericire, rosu – pasiune, alb – inocenta, galben – bucurie, prietenie.
Lalelele sunt accesoriile preferata la nuntile de primavara, simbolizand iubitul ideal. Culorile diferite pot adauga semnificatii in plus: rosu – exprimarea dragostei, galben – dragoste fara speranta.
Oricare din florile de mai sus, precum si multe altele neamintite trebuiesc folosite cu masura si gust, fiind asortate cromaticii decorului si atmosferei generale a nuntii. Este bine sa se opteze pentru o singura floare ca motiv al nuntii obtinand astfel un design simplu si totodata elegant.
Alte articole:
Fii un invitat politicos, Torturi de nunta pictate manual, Sfaturi pentru nunta in aer liber, 5 lucruri de stiut despre sculpturile in fructe, Targuri de nunta in 2013
|
|
Adauga opinia ta: